Accesibilitat Web

L’accessibilitat web té com a objectiu que les webs siguin utilitzables pel màxim nombre d’usuaris, independentment dels coneixements, capacitats personals i de les característiques tècniques dels equips utilitzats.

SQVAigua: Serveis Municipals Sant Quirze SLU té el compromís de fer accessibles per a tots els continguts i serveis inclosos en aquesta web de servei públic, a tots els seus apartats. El web municipal s’adapta al nivell AA de les pautes WCAG 2.0 publicades per la WAI (Web Accessibility Initiative) del W3C (World Wide Web Consortium), i vol facilitar l’accés a tota la ciutadania. Tecnològicament, utilitza codi HTML5, cosa que permet la creació de documents estàndard i la neteja de codi. Evita l’ús de literals convertits en imatge i de sistemes encriptats. Pel que fa al disseny i maquetació, és una web de disseny adaptatiu, cosa que millora la seva navegació des de tot tipus de dispositius (tauletes, mòbils, ordinadors, etc.), independentment del sistema operatiu utilitzat i garanteix la connexió a través dels navegadors més habituals . D’altra banda, per facilitar-ne la lectura, proposa un disseny simple i net: s’han augmentat la mida de lletra, interlineat i espais en blanc. El contrast entre colors de text i fons també millora la llegibilitat.

Per a una navegació òptima…
SQVAigua s’ha dissenyat per tal que sigui compatible amb les versions actualitzades dels navegadors més populars i algunes versions antigues. Amb tot, si tinguessis el navegador Microsoft Internet Explorer, seria recomanable que fos la versió Microsoft Edge.

Per a una navegació òptima, la pantalla més adequada és la de 1280 x 768 i cal tenir activada l’opció CSS.

Propostes i suggeriments
Aquesta web està en constant creixement i desenvolupament, així que si teniu suggeriments o comentaris sobre l’accessibilitat, ens podeu fer arribar per correu electrònic, per correu convencional, per telèfon o omplint aquest formulari.